divendres, 6 de juliol del 2007

Tal com estaba previst, el dimecres dia 4, la Fundació Viure i Conviure de Caixa Catalunya, seguint el repte que es va plantejar l'any passat vers les persones grans amb el lema "no es viure solament mes anys, sinó que es viure'ls amb qualitat i amb dignitat de vida", va fer la presentació de la "guia per prevenir i evitar els maltractaments a les persones grans" . Aquesta guía, segueix la mateixa linia adoptada en la publicació de "els drets del meu demà" editada i divulgada l'any passat. Amb brevetat, pero de forma molt entenedora, exposa tota la problemàtica a la que es veuen exposades les persones grans en questió de maltractaments i els qualifica en vuit categoríes com son: abús físic, abús sexual, abús psicologic, abús económic, negligencia, autonegligencia, abandeonament i vulneració de drets. Resulta una publicació, al meu entendre, molt útil per donar-nos conte de la magnitut que pren aquesta problemàtica, a la que, fins fa ben poc, la majoría de la gent passaven pel seu costat de puntetes i gairebè dissimulant. Va èsser presentada per la Dtra. Mercè Tabueña i el Dtr. Jordi Muñoz, valedors i pioners en la lluita empresa per conscienciar a les Administracions i a la societat en general vers la necessitat d'establir uns protocols a,b els que poder lluitar contra aquest greu problema que calladament estàn suportant les persones grans.
La Fundació Viure i Conviure, va assabentar-nos que la guia, editada amb el suport del Departament d'Acció Cívica i Comunitaria de la Generalitat de Catalunya i de la Creu Roja, molt properament serà posada a disposició de qui n'estigue interessat amb ella, per mitjà d'aquestes institucions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estimat Josep,
Moltes felicitats per haver-te animat a tirar endavant amb el bloc. Com sempre tu ens informes dels temes de punyent actualitat, disortadament des de fa anys que ja des de el Consell assessor es va posar a l'agenda. Cal felicitar iniciatives com la que ens informes perque són avenços en la direcció de concienciar a la societat que és tasca de tots/es fer-ho visible i posar tots els mitjants necessaris per abordar-ho.
Petons. Pilar